Veckans matsedel v 48

Hej kompis! Så härligt att just du tittar in och letar matinspiration hos mig. Hoppas att det ska smaka! För mer recept, häng gärna med på Instagram @zeinaskitchen HÄR! Ha nu en fantastiskt fin vecka. Kram!

Måndag- Fransk linssoppa

Tisdag- Risonifisk (se nedan) , recept från min kokbok Veckans Matsedel
Vegetariskt alternativ- Vegansk makloube

4 portioner risonifisk
1 purjolök
smör till stekning
3 dl risoni
3 msk finhackad färsk persilja
5 dl hett vatten
finrivet skal och saft från 1 citron
1,5 tsk + 0,5 tsk salt
2 krm + 1 krm svartpeppar
4 torskfiléer, cirka 600 g
olivolja att ringla över

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva purjolöken. Hetta upp en stor klick smör i en stekpanna och stek purjolöken tills den har mjuknat. Rör ner risoni och persilja och stek i ytterligare några minuter. Tillsätt vatten, citronskal och saft, 1,5 tesked salt och 2 kryddmått peppar. Låt sjuda under lock i cirka tio minuter, eller tills risonin har mjuknat och sugit åt sig vätskan. Krydda fisken med 0,5 tesked salt och 1 kryddmått peppar. Gör fyra gropar i risonin, lägg fisken i groparna och ringla lite olivolja över hela rätten. Ugnsstek mitt i ugnen i 15 minuter, eller tills fisken är genomstekt.

Foto: Ulrika Ekblom

Onsdag- Köttbullar i gräddsås
Vegetariskt alternativ- Veganska linsbollar

Torsdag- Krämig pasta med kyckling
Vegetariskt alternativ- Afghansk pastarätt

Fredag- Birria tacos
Vegetariskt alternativ- Honduransk tacos med svarta bönor

BAKTIPS!

Radiokaka

Se så fint! Visst är den vacker?

Join the Conversation

  1. Monika kringfors says:

    Skulle villa bra tips till mat

    1. Kurt Olsson says:

      Jag med, det var inte mycket ätbart i denna menyn.

      1. Vincent says:

        För den inskränkta är det bättre att hålla sig till samma mat man alltid ätit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close