Bröd/ Indien

Naanbröd

Ett Indiskt naanbröd som gärna äts tillsammans med en mustig gryta. Gott att doppa i en kryddstark gryta och njuta av smakerna.
6 Naanbröd
1 tsk torrjäst
1 3/4 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm bakpulver
5 dl vetemjöl special
2 msk matolja
2 1/2 msk turkisk yoghurt
Smält smör

Gör såhär:
Blanda jäst med vattnet, låt stå i 10 min. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Tillsätt olja och yoghurt. Blanda därefter i degvätskan och rör ihop till en mjuk, jämn deg. Låt jäsa under duk i ca 3 timmar (mina jäste i 2 timmar och det gick bra), degen ska få dubbel storlek. Sätt ugnen med grillelement på 275°.
Knåda degen i 2-3 minuter på mjölat bord. Dela den i sex bitar. Kavla ut varje bit till ca 20 cm lång oval, sikta lite mjöl på.

Värm en plåt i ugnen och grädda sedan 1-2 bröd i taget. Efter 2-3 minuter ska de få färg och bli luftig. Ta ut och pensla med lite smör. Vänta en stund så att ugnen blir varm igen och grädda därefter resterande bröd parvis.Täck bröden så de inte hårdnar och servera gärna direkt.
Servera gärna med Indisk Butterchicken- recept HÄR!
nan2nan1

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Marie
    29/07/2015 at 10:42

    Hej. Går dom att frysa?

    • Reply
      Zeina
      29/07/2015 at 12:56

      Hej! Ja det går bra att frysa in dessa. De håller sig i frysen upp till 3 månader. Lycka till 😀 Mvh Zeina

      • Reply
        Marie
        29/07/2015 at 13:12

        Tack!

  • Reply
    Sara
    03/03/2016 at 11:09

    Hej,
    Måste få fråga, Fått för mig att det brukar vara någon form av krydda i de man får på restaurang. Kummin/kardemumma eller något jag inte lyckats identifiera du kanske vet? Varför ska jästen stå 10 min (aldrig hört men jag är totalt värdelös på att baka)? Annars är detta recept det första jag tror på

    • Reply
      Zeina
      03/03/2016 at 19:31

      Hej,
      Kumminfrön brukar det vanligtvis vara. Jästen får lite liv i sig om den får stå en stund. Lycka till med brödet om du testar /Zeina

      • Reply
        Sara
        03/03/2016 at 19:40

        Tack, är så glad över svar å visat din sida för de kockar jag känner för jag blivit imponerad av din tydlighet

        • Reply
          Zeina
          09/03/2016 at 23:40

          Tack snälla 😀 va glad jag blir

  • Reply
    Emelie
    17/09/2018 at 17:01

    Hej,
    Om det ska jäsa i 3 timmar, och man som jag jobbar dagtid men blev grymt sugen på att göra Naan efter jobbet. Kan man förbereda brödet dagen innan på något sätt, så att man ändå tillagar det dagen man ska äta det?
    Tänker även att det kan vara en generell fråga för alla bröd med jäst.

    • Reply
      Zeina
      20/09/2018 at 09:20

      Hej,
      Du kan absolut förbereda degen flera timmar eller dagen innan de ska gräddas. Bara att göra degen och låta jäsa i kylen. Funkar alldeles utmärkt med de flesta bröd.

    Leave a Reply