Bruschetta är en god aptitretare innan maten. Vackert att servera brödskivorna på en buffé eller som tillbehör till maten. Enkelt och festligt.
4-6 portioner bruschetta
Brödet:
1 baguette- recept HÄR! eller färdigköpt
30 g smör
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk torkad oregano
Salt & peppar
Tomattopping:
250 g körsbärstomat eller 2 tomater
1 msk finhackad röd lök (kan uteslutas)
Ca 15 st färska basilika blad
2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
Salt & peppar
Förslag på tillbehör:
Fetaostkräm– recept HÄR!
Tzatsiki– recept HÄR!
Gör såhär:
Hacka tomat, lök och basilikablad. Blanda samman alla ingredienser till tomattoppingen och ställ i kylen. Värm ugnen till 200°. Skär brödet i skivor. Blanda smör, olivolja, oregano och vitlök. Smaksätt med lite salt och peppar. Bre vitlökssmöret på brödet och baka mitt i ugnen i 10 min. Toppa vitlöksbrödet med tomattopping och servera.
Jättegott 🙂
Tack 😀