Busenkel köttfärssoppa gjord med få ingredienser. Självklart kan du tillsätta mer grönsaker och variera den efter smak med kryddor. Morot, champinjoner, majs, ärtor och andra goda grönsaker passar perfekt att ha i.
4 portioner
400 g köttfärs
1 gul lök
1 grön paprika
4-5 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 grönsaksbuljong eller 1 msk grönsaksfond
3 dl vermcielli (kan ersättas med spaghetti eller makaroner)
Liten knippe finhackad persilja
Olja till stekning
Ca 1,2 liter vatten
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Citron
Recept på köttfärssoppa med mer grönsaker i hittar du HÄR! och recept på vegansk minestronesoppa HÄR!
Gör såhär:
Hacka paprika och lök i strimlor (ej för tunt). Hetta upp olja och stek köttfärsen tills den får färg. Vänd i tomatpuré och stek lite till. Vänd sedan i lök, paprika, paprikapulver och stek i 2-3 min. Häll över hett vatten, smula i buljong . Låt soppan koka under lock i 15-20 min. Tillsätt sedan vermicelli och låt soppan sjuda långsamt tills pastan mjuknar. Vänd slutligen i persiljan och servera. Pressa gärna i citron vid servering.
Härlig soppa! Verkar också väldigt lätt att göra. Undrar om det kommer att smaka som det ser ut…
Hej. Jag har gjort den ” enkla köttfärssoppa ” men den blir mycket klarare än din .
Jag har lite mindre vatten o lite mera tomatpuré. Tycker det är konstigt arr din blir mera röd än
den jag gjorde. Har du någon idé hur din ät mera röd o fyllig.
Tacksam för svar . Med vänlig hälsning, Annie
Du kan ha en burk krossade tomater eller italiensk färdigkryddad pastasås! Krossade tomater smaksätter jag med basilika, vitlök och franska kryddor!