Gräddsås

God och lättlagat gräddsås som passar perfekt att serveras med de flesta rätter. Gott med allt från köttfärslimpa, järpar, köttbullar till helstekt kyckling

4-6 portioner gräddsås
10 g smör
2 msk mjöl
5 dl grädde (valfri fetthalt, jag använder vispgrädde)
2-3 msk kinesisk eller japansk soja (beroende på hur salt du vill ha smaken)
Valfri smaksättning:
1 msk senap
1-2 msk svartvinbärsgelé
2 msk äppelmos
1 msk fond

Gör såhär:
Smält smöret och fräs försiktigt mjölet några sekunder under omrörning. Blanda i grädde, soya och koka upp under omrörning. Låt sjuda långsamt 2-3 min. Tillsätt eventuellt en av smaksättningarna eller behåll såsen som den är. Rör om och låt sjuda 1 min. Klart!

Join the Conversation

  1. Elizabeth says:

    Smarrigt och såsbehållare är snygg. vart har du köpt denna? 🙂

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Tack. Det är ett loppisfynd

  2. Samira says:

    Hej, vad använder du för smaksättningen?
    Jag funderar på att testa med fond, men vilken fond ska jag då använda? Jag vet att det finns att köpa kalv, ox osv.

  3. Agnes says:

    Ska det verkligen vara 2-3 matskedar soja? Låter lite mycket

  4. Tommy says:

    Vilken sorts senap använder du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close