Kryddig köttfärs med tomat och ägg, enkelt och mycket gott. Makhlama är en irakisk rätt som gärna serveras till brunch med pitabröd och en kopp te. Passar även perfekt som lunch.
4 portioner makhlama
500 köttfärs
1 gul lök
1 liten bunte persilja
2 st mogna tomater
5-6 st ägg
1 tsk gul curry
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
Gör såhär:
Hacka lök och tomat i tärningar. Finhacka persiljan. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och börja med att steka löken glansig. Tillsätt köttfärsen och curry, stek tills färsen blir genomstekt. Vänd i tomat och persilja. Stek under omrörning i 2-3 min, tills tomaterna mjuknar. Krydda med salt och peppar. Gör små gropar i färsen och knäck försiktigt i äggen. Låt stekas långsamt tills äggen stelnar. Lägg ett lock på stekpannan så stelnar äggen snabbare. Du kan även röra runt allting så får du äggröra istället. Strö lite salt och peppar på äggen. Servera med bröd och grönsaker bredvid.
Gjorde din veg Shawarma idag och stekpannebröden till. Åh mmmmm sååå gott. Tack härliga du för receptet. Barnen (tonåringarna) sa vid middagen att de ville bli vegetarian, vilket bara jag är i familjen ☺
Men så kul 😀 Jag tackar så mycket. Kram
Du lagar så mycket gott! Det här såg underbart ut! Kram!
Lagade makhlaman ikväll, supergott och bra snabbmat! Tack för dina fina recept!
Underbart att det gillade receptet. Tack för att du berättar. Kram
Jag lagade precis din makhlaman fast med anammas sojafärs då vi är vegetarianer. Så gott! Tack snälla för dina goda recept.
Detta var såå gott! Tack för ett jättebra och lättlagat recept 🙂