Potatissoppa med topping

Krämig potatissoppa som blir extra god med krispig topping. Riven cheddarost, krispig rostad lök, läcker salladslök och chili är pricken över i:et! Jag serverade quesadillas med ost och spenat bredvid, recept hittar du HÄR!

4-6 portioner potatissoppa
1 kg potatis
Halv purjolök eller 1 gul lök
1 liter vatten
3 dl grädde (växtbaserat funkar strålande)
2 buljongtärningar av valfri sort (grönsak- eller kycklingbuljong passar bra)
Salt & peppar
Smör och rapsolja till stekning
Topping:
Riven cheddarost
Rostad lök eller knaperstekt bacon
Salladslök
Chili

Gör såhär:
Skär purjolöken i strimlor eller gul lök i tärningar. Skala och hacka potatisarna i bitar. Hetta upp smöret och rapsolja fräs löken tills den får färg. Vänd sedan i potatis och stek lite till under omrörning. Häll över hett vatten och smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock i ca 20-30 min (tills potatisen kokas sönder).

Mosa sönder potatisarna med en slev eller potatispress. Häll i grädden, salt och peppar. Koka upp och låt puttra i 10 min. Mixa eventuellt eller behåll soppan med bitar i. Lägg upp soppa i skålar och toppa med toppingen. Servera och njut!

Join the Conversation

  1. Anonym says:

    Den här var riktigt god. Krämig och fyllig i smaken. Nästan som fisksoppa utan fisk. Passar gott med bröd till, och riven ost om man är sugen på det. Gjorde min med potatis som höll på att bli för gammla. Underbart recept!

  2. Looks delicious. Would you please tell us how you made the crispy roasted onions? They look so good.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close