Sötsur gryta med kyckling, wokgrönsaker och ananas. En god och lättlagad rätt som du enkelt slänger ihop.
4-6 portioner
500 g kycklingfilé
1 påse djupfrysta wookgrönsaker (ca 650g)
1 burk konserverade ananasringar (ca 400 g)
5 dl vatten + ananasspad från ananasburken
3 msk majsstärkelse
Ca 0,5 dl ketchup
Ca 2 msk japansk soja
1 msk curry
Salt & svartpeppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Cashewnötter
Ris
Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar och stek i olja under omrörning tills kycklingen får en fin stekyta. Vänd ner curry och stek allting lite till.
I en separat kastrull kokar du ihop den sötsura såsen. Sila av ananasen och bevara all juice från ananasburken. Lägg ananasjuice, ketchup, majsstärkelse, vatten och soja i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning tills den tjocknar och låt sjuda i 3-4 min. Häll såsen över kycklingen och låt allting puttra i ca 10 min.
Vänd sedan i wookgrönsakerna, du behöver inte tina upp grönsakerna. Låt grytan puttra i ca 8 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer ketchup eller soya. Skär ananasringarna i tärningar och vänd i grytan. Låt puttra i 3-4 min. Servera med ris och cashewnötter. Smaklig måltid!
Ska man ha i annanasen också eller nara spaden?
Också ananasen i slutet. Det står i receptet 🙂 /Mvh Zeina
Går det laga denba rätt utan anannas?
Det kan bli svårt att ersätta ananasen, det blir inte samma smak men det går absolut.
Vad använder du för ris till detta? Basmati?