Sötsur gryta med kyckling och ananas

Sötsur gryta med kyckling, wokgrönsaker och ananas. En god och lättlagad rätt som du enkelt slänger ihop.

4-6 portioner
500 g kycklingfilé
1 påse djupfrysta wookgrönsaker (ca 650g)
1 burk konserverade ananasringar (ca 400 g)
5 dl vatten + ananasspad från ananasburken
3 msk majsstärkelse
Ca 0,5 dl ketchup
Ca 2 msk japansk soja
1 msk curry
Salt & svartpeppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Cashewnötter
Ris

Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar och stek i olja under omrörning tills kycklingen får en fin stekyta. Vänd ner curry och stek allting lite till.

I en separat kastrull kokar du ihop den sötsura såsen. Sila av ananasen och bevara all juice från ananasburken. Lägg ananasjuice, ketchup, majsstärkelse, vatten och soja i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning tills den tjocknar och låt sjuda i 3-4 min. Häll såsen över kycklingen och låt allting puttra i ca 10 min.

Vänd sedan i wookgrönsakerna, du behöver inte tina upp grönsakerna. Låt grytan puttra i ca 8 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer ketchup eller soya. Skär ananasringarna i tärningar och vänd i grytan. Låt puttra i 3-4 min. Servera med ris och cashewnötter. Smaklig måltid!

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Join the Conversation

  1. Ska man ha i annanasen också eller nara spaden?

    1. Zeina Author says:

      Också ananasen i slutet. Det står i receptet 🙂 /Mvh Zeina

  2. Samaneh says:

    Går det laga denba rätt utan anannas?

    1. Zeina Author says:

      Det kan bli svårt att ersätta ananasen, det blir inte samma smak men det går absolut.

  3. Lizzie says:

    Vad använder du för ris till detta? Basmati?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close