En god och lättlagad äggrätt med het tomatsås och korv. Jag serverade rätten på brunchbuffén med en bit bröd och lite annat gott bredvid. Passar även fint att avnjutas till lunch.
RECEPT PÅ ALLA RÄTTER SOM FINNS PÅ BILDEN HITTAR DU HÄR!
4 portioner
1-2 st kryddiga korvar (jag använder sujuk, chorizo passar också bra)
4 st ägg
1 gul lök
1 röd paprika
1 chili
2 vitlöksklyftor
4 st tomater (kan ersättas med 1 burk krossad tomat)
1 msk tomatpure
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar
Persilja till garnering
Olja till stekning
Gör såhär:
Hacka lök och paprika i tunna strimlor. Finhacka vitlök och chili. Hacka tomaterna i fina tärningar. Hacka korven i slantar. Stek löken tills den blir glansig, tillsätt paprika och stek lite till. Vänd i vitlök och chili, stek under omrörning. Vänd i tomat, salt, peppar, paprikapulver, tomatpuré och stek en stund. Låt tomatsåsen puttra i 15-20 min.
Värm ugnen till 200°. Gör 4 gropar i tomatsåsen och knäck i äggen. Lägg korven över. Baka mitt i ugnen i ca 5 min. Garnera med persilja och servera med bröd.