Libanesisk kalasbuffé

Igår firade vi min dotter som fyllde 12 år. Vi hade ett stort kalas med familj och vänner och jag bjöd på en härlig libanesisk buffé. Jag la upp ett klipp på buffén HÄR! på Instagram och det var jättemånga som frågade hur i all världen jag hann laga allt detta och hur lång tid det tog. Jag kommer att skriva ett längre inlägg där jag beskriver hur jag planerar mina bjudningar, först kommer recepten 😀 Jag började att laga maten dagen innan kalaset.

Dessa rätter förberedde jag dagen innan:

  • Vinbldasdolman rullade jag och tillagade dagen innan kalaset. När dolman var klar behöll jag den i kastrullen som den tillagats i, täckte den väl och förvarade i kylen till nästa dag.
  • Ostrullarna rullade jag också dagen innan. Täckte väl och förvarade i kylen. Jag stekte dem samma dag som de ska serveras.
  • Hummus, baba ganoush, tsatsiki och aubergineröra
  • Focacciadegen förbereda jag dagen innan och lät den kalljäsa i kylen. Nästa dag la jag degen i mindre formar, toppade med önskad garnering, lät det jäsa och tillagade sen några timmar innan gästerna skulle komma.
  • Kladdkaka

Resten lagade jag samma dag som kalaset. Även tårtan gjorde jag samma dag, jag använde färdiga tårtbottnar så det gick ganska snabbt att göra den.

Detta fanns med på buffén (klicka på texten för att komma till recept)

Orientaliskt ris
Helstekt kyckling
Vinbladsdolma
Kebbe bel sonijeh
Ostrullar
Focaccia
Hummus
Baba ganoush
Mtabbal (aubergineröra)
Sallad
Dessert:
Frukttårta
Kladdkaka med vit choklad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close