Ugnspannkaka är favorit som passar lika bra till frukost, lunch, mellanmål, efterrätt eller att packa ner i matsäcken. Så enkelt men ack så gott!
Recept, 1 långpanna
4 dl mjöl
0.5 tsk salt
1 tsk socker (kan uteslutas)
8 dl mjölk
4 st ägg
1 msk smör till smörjning av långpanna
TIPS! Om du vill servera pannkakan som efterrätt är det gott att ha 2 tsk vaniljsocker i smeten.
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke. Vispa ned mjölken lite i taget för att få klumpfri smet. Vispa sedan i äggen. Häll smeten i smord långpanna ca 30×40 cm. Smörj ordentligt och mjöla lite så den inte fastnar. Eller lägg bakplåtspapper på den smorda plåten, smöret får bakpappret att fastna bättre. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 min. Pannkakan kommer att svälla upp i ugnen och sedan sjunka igen. Ta ut ur ugnen och låt svalna lite. Skär upp i bitar och servera med sylt eller bär. Lättvispad grädde till är mums!
Vilken storlek har du på plåten?
Det stod visst
Jättebra recept, blir inte ugnspannkaka så ofta. Mums
Äntligen en ugnspannkaka som inte blir så kladdig i mitten. Supergott med vaniljsocker i
Följde receptet till punkt och pricka men efter 30 minuter hade pannkakan fortfarande inte fått nån färg. Bytte då till varmluft eftersom jag tänkte att det kanske var det som menades. Men efter 10 minuter till var pannkakan fortfarande alldeles degig. Undrar om det var nåt fel i receptet eller om jag borde ha använt varmluft från början.
Gör dessert av den här, kör med havremjölk i istället, har kokosflingor samt blåbär i smeten. Serverar med kokosgrädde vispad med socker. Sååå gott.