Denna veckas matsedel tar oss på en resa genom Kurdistan, till Kanarieöarna, ett litet stopp i Chile, förbi Vietnam, en sväng till Iran, snabbvisit i Italien för att slutligen landa i Tjeckien. Hoppas att det ska smaka! Och för ännu mer middagsinspo, häng med på Instagram också, du ser mitt flöde nedan. Tryck gärna på följ. Kram på er❤️
Måndag- Palpina- kurdisk linssoppa
Tisdag- Kryddpanerad fisk serverad kanariska potatisar
Vegetariskt alternativ- Fritos de coliflor- chilenska blomkål
Onsdag- Bun cha- Vietnamesiska köttbullar
Vegetariskt alternativ- Vietnamesiska sommarrullar
Torsdag- Zereshk polo ba morgh- persisk kycklinggryta
Vegetariskt alternativ- Koko sabzi- persisk örtomelett
Fredag- Lyxig räkpasta på 15 min
Vegetarisk alternativ- Pasta aglio e olio
BAKTIPS!
Jag älskar Zeina’s Kitchen. En outsinlig guldgruva med recept. Och Zeina är så trevlig och inspirerande.
Jag har dock ett problem som har med veckomenyerna att göra. Jag skulle önska att recepten hängde ihop mera: nu behöver man kanske handla nya huvudingredienser för alla rätterna under veckan, i stället för att använda det som man redan skaffat hem för en annan maträtt i veckomenyn. Av besparings- och miljöskäl tycker jag att man borde kunna använda samma ingredienser i flera maträtter. Annars uppstår risken att det blir matvaror över och får sedan slängas. Av den anledningen följer jag inte hela veckomenyerna men väljer goda rätter från veckomenyn och de övriga recepten. Det får bli kyckling eller lax i två dagar, lagat efter helt olika recept.