Dags för ännu en matsedel på bloggen fylld med massa gott! Smaklig spis❤️
Måndag- Ost och broccolisoppa
Tisdag- Lax med grekiska smaker
Vegetariskt alternativ- Grekisk gemista
Onsdag- Citronrisotto med sparris
Torsdag- Apelsinkyckling (recept nedan)
Vegetariskt alternativ- Kimchi fried rice
4 portioner
600 g kycklingfilé
olja till stekning
Marinad:
ca 3 cm riven färsk ingefära
1/2 dl majsstärkelse
1/2 dl japansk soja
Sås:
saft från 2–3 apelsiner eller 2 dl apelsinjuice
1 msk majsstärkelse
finrivet skal från 1 apelsin
2 msk hoisinsås
2 msk risvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
Garnering:
strimlad salladslök
rostade sesamfrön
Blanda ingredienserna till marinaden.
Skär kycklingen i bitar och lägg ner i marinaden. Låt marinera minst 10 minuter. Vispa ihop såsen under tiden. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen med sin marinad tills den får lite färg. Ringla över såsen och låt alltsammans sjuda i cirka 10 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt. Garnera med salladslök och sesamfrön. Servera med ris.
Fredag- Pannbiff med lök
Vegetarisk alternativ- Saftiga rödbetsbiffar
BAKTIPS!
Palestinska musakhanrullar
Atayef✨ Recept https://zeinaskitchen.se/atayef-libanesiska-pannkakor/
Ramadan Mubarak ❤️ Recept: https://zeinaskitchen.se/harira/
Panerar fisk i ett skolkök tillsammans med Kommunal
Så gör du den perfekta hummusen med Zeina Mourtada