Buffé/ Grillat/ Huvudrätt/ Iran/ Kyckling

Djoje kebab- Persiska kycklingspett

Möra kycklingbitar med en smak av saffran, en av mina favoriträtter från det persiska köket. Du kan krydda efter smak och utesluta saffranet om du vill, det är yoghurten, limen och löken som gör kycklingbitarna möra. Detta är ett mycket gammalt blogginlägg som jag uppdaterat med bättre bilder.   

RECEPT PÅ RISET HITTAR DU HÄR!

6 spett med Djoje kebab
1 saffranspåse (0,5 g)
0,5 dl hett vatten
3-4 st kycklingfile
1 lök
1 lime
1 dl yoghurt
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja
0,5 dl olivolja
Salt & svartpeppar
Tillbehör:
Hela tomater
Lök delade i halvor

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! och Facebook HÄR!

Gör såhär:
Lös upp saffranet med 0,5 dl hett vatten. Låt stå en stund, minst 30 min. Skär kycklingfileerna i bitar. Riv eller kör löken i en mixer. Pressa limen. Blanda ihop alla ingredienser och låt kycklingen få marineras en bra stund, ju längre desto godare smak. Gärna i kyl över natten eller en stund i rumstemperatur. Efter att kycklingen marinerats trär du kycklingbitarna på spett. Grilla på grillen eller i ugn.

I ugn: Värm ugnen till 250°, gärna med grillfunktion på. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och lägg på ugnsgallret. Låt gallret bli ordentligt varmt så kycklingen inte fastnar. Grilla spetten i ugnen i ca 10-15 min, beroende på hur stark ugn du har, vänd efter halva tiden. Grilla även tomaterna och löken och servera bredvid. Servera med persiskt ris, recept finns HÄR!
joje kababdjoje kabab 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Grillade grönsaker - Zeinas Kitchen
    09/12/2014 at 21:47

    […] 0 […]

  • Reply
    Lisa
    20/12/2014 at 21:32

    Vad gott det ser ut!

  • Reply
    Persiskt ris med saffran - Zeinas Kitchen
    14/06/2015 at 17:08

    […] Servera gärna med Djoje Kebab, recept finns HÄR! […]

  • Reply
    Yussdeluxe
    15/10/2015 at 22:54

    Det blev jättegott!

    Undrar dock hur du får dem saftiga? Gjorde exakt som du skrivit, tyvärr blev de lite torra.

    Älskar dina recept, har testat såå många inom loppet av en vecka 🙂

    • Reply
      Zeina
      16/10/2015 at 10:50

      Hej 🙂
      Det kan bero på kycklingen, kanske hade du mindre bitar som behövde tillagas en mindre stund i ugnen? Kul att du gillar mina recept, glädjer mig att läsa. Önskar dig en trevlig helg med mycket god mat 😉 /Zeina

      • Reply
        Yussdeluxe
        16/10/2015 at 13:56

        Ja det stämmer, de var mini haha. Då testar vi med större 🙂

        Tack detsamma!
        Kram

  • Reply
    KEBAB- Mina bästa recept på kebab och goda tillbehör - Zeinas Kitchen
    27/10/2015 at 11:04

    […] Djoje kebab– möra och goda kycklingbitar som får gotta sig i en läcker saffransmarinad. En persisk delikates som gärna serveras med ris och grillade grönsaker. Recept hittar du HÄR! […]

  • Reply
    Anna
    26/11/2015 at 18:21

    En fråga, ok att blanda ihop och lägga i marinad på kvällen för att sedan tillaga kvällen därpå?
    Tack för fantastiska recept!

    • Reply
      Zeina
      27/11/2015 at 08:55

      Hej,
      Det funkar utmärkt 🙂 Tack snälla /Kram Zeina

  • Reply
    Isabelle
    09/05/2016 at 22:11

    Asalam

    Vill gärna göra dessa men har bara crème freche hemma. Skulle det funka i stället för yogurthen.

    • Reply
      Zeina
      15/05/2016 at 23:11

      Det funkar bra 🙂

  • Reply
    Kebab Kobideh- Persisk kebab - ZEINAS KITCHEN
    15/03/2017 at 09:37

    […] Recept på persisk kycklingkebab hittar du HÄR! […]

  • Leave a Reply

    1 × fem =