Möra kycklingbitar med en smak av saffran, en av mina favoriträtter från det persiska köket. Du kan krydda efter smak och utesluta saffranet om du vill, det är yoghurten, limen och löken som gör kycklingbitarna möra. Detta är ett mycket gammalt blogginlägg som jag uppdaterat med bättre bilder. joje kabab

6 spett med Djoje Kebab
1 saffranspåse (o,5 g)
1 dl hett vatten
3-4 st kycklingfile
1 lök
1 lime
1 dl yoghurt
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja
0,5 dl olivolja
Salt & svartpeppar
Tillbehör:
Hela tomater
Lök delade i halvor

Gör såhär:
Lös upp saffranet med 0,5 dl hett vatten. Låt stå en stund, minst 30 min. Skär kycklingfileerna i bitar. Riv eller kör löken i en mixer. Pressa limen. Blanda ihop alla ingredienser och låt kycklingen få marineras en bra stund, ju längre desto godare smak. Gärna i kyl över natten eller en stund i rumstemperatur. Efter att kycklingen marinerats trär du kycklingbitarna på spett. Grilla på grillen eller i ugn.
I ugn: Värm ugnen till 250°, gärna med grill funktion på. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och lägg på ugnsgallret. Låt gallret bli ordentligt varmt så kycklingen inte fastnar. Grilla spetten i ugnen i ca 10-15 min, beroende på hur stark ugn du har, vänd efter halva tiden. Grilla även tomaterna och löken och servera bredvid. Servera med persiskt ris, recept finns HÄR!
djoje kebabjoje kababdjoje kababjoje kabab

Kopiera