Ägg/ Buffé/ Grönsaker/ Libanesiskt/ Mezza/ Vegetariskt

Ejjeh- Libanesisk zucchiniomelett

Ejjeh är en blandning mellan omelett och zucchinibiffar. En favorit i Libanon och även i Syrien som också har en variant på ejjeh. Fantastiskt gott att avnjutas som lunch eller att duka upp omeletten som en del av en buffé. Man kan göra omeletten utan zucchini, då har man istället i mer persilja. Ejjeh serveras alltid med pitabröd, grönsaker och tzatsiki.
OmelettEjjeh

4 portioner Ejjeh
6 st ägg
2 st gröna zucchini
1 liten bunt persilja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad mynta
1 tsk sjukryddor- recept HÄR! om du vill göra en egen mix
2 tsk bakpulver
Salt och peppar
Ca 1,5 dl mjöl (mjölet kan uteslutas)
TIPS! Tänk att använda fast zucchini.  Mjuka och stora zucchini innehåller mycket vätska och det vill du helst inte ha i omeletten. Vill du utesluta mjölet går det bra, “biffarna” blir dock inte lika matiga.
Servering:
Tzatsiki– recept HÄR!
Pitabröd– recept HÄR! om du vill baka egna

Gör såhär:
Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet, låt rinna av i en sil en stund. Lägg sedan zucchinistrimlorna i en ren handduk och krama ur så mycket vätska du kan. Ju mer vätska du får bort desto bättre konsistens på omeletten, särskilt om du valt att utesluta mjöl. Finhacka löken till tunna och små tärningar. Finhacka persiljan. Vispa äggen och blanda sedan ihop med alla övriga ingredienser. Smeten är ganska lös, känns den allt för vattnig kan du tillsätta lite mer mjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut runda omeletter med en sked. Stek ca 2-3 min på varje sida. Servera med pitabröd, sallad och tsatsiki.

OmelettOmelett OmelettOmelett OmelettOmelett

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sara
    24/05/2016 at 15:38

    Kan man använda kikärtsmjöl istället för vanligt mjöl?
    MvH

    • Reply
      Zeina
      28/05/2016 at 23:14

      Jag har tyvärr inte testat men det ska nog funka bra gissar jag 😀

    Leave a Reply

    fjorton + tjugo =