Buffé/ Kyckling/ Sydamerika/ Vegetariskt

Quesadillas med kyckling/quorn

Varma tortillabröd fyllda med en läcker fyllning. Lika goda att fyllas med kyckling eller quorn. En festlig och lättlagad rätt. Jag serverar mina quesadillas med guacomale, salsa, nachochips och sallad, sååå gott!

6 portioner
6 st stora tortillabröd (recept finns HÄR om du vill baka egna)
Fyllning:
3 st kycklingfiléer eller quorn
1 grön paprika
1 röd paprika
1 lök
200 g riven ost
1 påse fajitakrydda (tex santa marias kryddmix)
Stekning/pensling:
Smör eller olja

Gör såhär:
Hacka lök, paprika och kyckling/qourn till tärningar. Hetta upp olja och stek kyckling/qourn under omrörning. Stek tills kycklingen inte längre är rå. Tillsätt fajitakryddan och stek lite till, stäng av värmen och ställ åt sidan. Hetta upp olja i en anna stekpannan och stek löken tills den får färg. Tillsätt paprikan och stek tills de mjuknar. Vänd i kycklingen och stek lite till.

Värm ugnen till 200°. Dela tortillabröden i mitten, lägg sedan i fyllning, riven ost och vik (se bild). Lägg på en plåt med baklåtspapper, pensla ovansidan med lite smält smör eller olja. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min. Du kan även steka dem i en stekpanna om du vill ha frasigt bröd, stek med lite smör och olja på medelvärme, ca 3-4 min på varje sida. Servera genast med klassiska tacotillbehör och guacomale.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 − ett =