Bulgur/ Libanon/ Mezza/ Sallader/ Vegetariskt

Tabouli

Tabouli är något av det godaste jag vet. En fantastiskt smakrik och nyttig libanesisk sallad med persilja, tomat citron och bulgur. Fräsch och syrlig sallad som är en riktig smakförhöjare till de flesta maträtter!

6 portioner tabouli
1 stor knippe persilja, ca 500 g
3 st tomater
2-3  salladslökar eller en liten rödlök
Ca ½ dl finmalen bulgur (gärna en mörk sort)
1 dl finhackad färsk mynta eller 2 msk torr mynta
2-3 citroner beroende hur sur du vill ha din sallad
0,5 dl olivolja
Salt
TIPS! Du kan tillsätta lite finhackad isbergssallad i taboulin.

Gör såhär:
Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn. Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund. Lägg allting i en stor skål och blanda. Smaka dig fram, hur salt/surt du vill ha den. Bulguren ska inte blötläggas, annars får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp. Plus att du tillsätter citron och olivolja. Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den. Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid!


ta2tabouli

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

20 Comments

  • Reply
    Helstekt kyckling i ugn - Zeinas Kitchen
    18/05/2015 at 12:13

    […] med kanel, persilja, vitlök och citron. Jag serverar denna med orientaliskt ris, tabouli och tzatsiki. En riktig […]

  • Reply
    Orientaliskt ris - Zeinas Kitchen
    18/05/2015 at 12:16

    […] med kyckling, tzatsiki, taboli och […]

  • Reply
    Mikaela
    01/07/2015 at 21:25

    Hej, jag har en fråga angående tillagningen utav tabouli. Ska man koka bulgern innan man har i den i salladen, har ingen kunskap om arabisk mat så tänkte det var bäst att fråga. Undrar även ifall du skulle vilja lägga upp recept på kubba. Tror det heter så. Jättefin och bra matblogg. Ska definitivt testa fler recept härifrån!

    • Reply
      Zeina
      02/07/2015 at 07:07

      Hej:-D Bulgurn ska inte kokas upp, tänk på att välja finkorning bulgur. Det står i receptet hur du ska göra:-) Kornen kommer att svälla upp av all citron och olivolja. Kubba hoppas jag att lägga upp inom kort. Tack för att du tittade förbi på Zeinas Kitchen. Tveka inte att fråga om det är något mer du undrar. Lycka till och ha en fin dag. Mvh Zeina

  • Reply
    Kajsa
    18/09/2015 at 21:53

    vart kan man köpa fin bulgur & vilket märke tycker du är bäst? 🙂

    • Reply
      Zeina
      19/09/2015 at 14:43

      Fikornig bulgur finns att hittas i de flesta affärer. Jag köper inte ett speciellt märke utan tar det som finns att hitta 🙂 Hoppas att du hittar den i din affär. Lycka till. Mvh Zeina 🙂

  • Reply
    Libanesisk kycklingröra med tahini - Zeinas Kitchen
    19/09/2015 at 15:19

    […] på har denna fantastiska rätt serverats som en förrätt. Ett gott pitabröd till och en tallrik Tabouli… åh så gott. Tänk på att använda en tahini av god kvalité och som smakar bra. Det är […]

  • Reply
    Anna
    04/10/2015 at 21:11

    Hej! Måste bara säga; fantastisk hemsida!! Nu till frågan; åt tabouli utan bulgur en gång och tyckte att det var fantastiskt gott, är det samma recept bara att man utesluter bulgur eller är det något annat som gäller?
    Mvh
    Anna

    • Reply
      Zeina
      05/10/2015 at 13:31

      Hej och TACK 😀 ja du kan bara följa receptet och ha i ytterst lite bulgur eller utesluta helt 🙂 Mvh Zeina

  • Reply
    Kul att bli uppmärksammad i tidningen "Mitt i" - Zeinas Kitchen
    24/10/2015 at 10:28

    […] dukade upp: Linssoppa Belengo Tabouli utan bulgur (glutenfritt) Baba ganoush Hummus Vinbladsdolma Ris Foul Stekta grönsaker med […]

  • Reply
    KEBAB- Mina bästa recept på kebab och goda tillbehör - Zeinas Kitchen
    12/11/2015 at 01:45

    […] grönsaker– Recept HÄR! Tabouli– Libanesisk persiljesallad. Recept HÄR! Fatoush– Libanesisk sallad med pitabröd- Recept […]

  • Reply
    Hela Sverige Rullar- Tusen & Natt Sushi - ZEINAS KITCHEN
    29/02/2016 at 12:06

    […] Det blev sushi som tagen ur en “Tusen & Natt” saga. Jag fyllde mina rullar med ris, tabouli och hade avokadohummus bredvid. Det blev riktigt gott och vackert. Nedan ser du steg för steg […]

  • Reply
    Libanesisk- och turkisk tabouli - ZEINAS KITCHEN
    27/03/2016 at 01:28

    […] Libanesisk tabouli– en syrlig sallad där persiljan och tomat dominerar tillsamman med citron. Delikat. Recept hittar du HÄR! […]

  • Reply
    Libanesisk buffé- Vegansk presslunch - ZEINAS KITCHEN
    23/05/2016 at 13:47

    […] bestod av (klicka på texten för att komma till receptet): Linssoppa Belengo (chiafrödryck) Tabouli utan bulgur (glutenfritt) Baba ganoush (aubergineröra) Hummus Vinbladsdolma Ris […]

  • Reply
    Ramadan veckomeny 1 - ZEINAS KITCHEN
    29/05/2016 at 22:49

    […] Sidorätt- Tabouli […]

  • Reply
    Samak mazgouf- Grillad irakisk fisk - ZEINAS KITCHEN
    29/07/2016 at 13:07

    […] fisken var klar serverades den med tunnbröd, picklade grönsaker och sallad. Vi beställde även tabouli, hummus och baba ganoush till. Oj så gott det var, vilken smakupplevelse. Fisken smakade […]

  • Reply
    Samme harra- Libanesisk chilifisk - ZEINAS KITCHEN
    29/11/2016 at 08:03

    […] förslag på två olika såser, välj förslaget som tilltalar dina smaklökar. Servera gärna med libanesisk tabouli, baba ganoush, stekta potatisklyftor, och […]

  • Reply
    Bloggport | Senaste nytt från svenska bloggvärlden
    19/01/2017 at 19:04

    […] Vidare till bloggen […]

  • Reply
    Bookbeat - ZEINAS KITCHEN
    04/06/2017 at 10:00

    […] när man har något trevligt att lyssna på i hörlurarna. Särskilt om man ska stå och hacka tabouli som kan ta en evighet  Jag har aldrig tidigare lyssnat på ljudböcker och är glad att jag […]

  • Leave a Reply

    18 − 3 =