Fisk & Skaldjur/ Huvudrätt/ Pasta & Nudlar/ Utvalt

Tonfisk i currysås med ris- middag på 30 min

Tonfisk i en god currysås. Denna rätt är fantastisk. Inte bara för att den är så himla enkel att laga utan för alla goda smaker den bjuder på. Servera med pasta eller ris och en god sallad bredvid. Lättlagat och gottigottgott!

RECEPT PÅ SALLADEN HITTAR DU HÄR!

sheermal

RECEPT PÅ KYCKLINGFILÉ I CURRYSÅS HITTAR DU HÄR!

4-6 portioner
2 burkar tonfisk i vatten
1 bit purjolök eller 1 vanlig lök
1 liten bit ingefära
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas men det ger en vacker färg i maten)
1 hönsbuljongtärning
3 dl creme fraiche
3 dl grädde (valfri fetthalt)

Gör såhär:
Låt tonfisken rinna av. Hacka lök, vitlök, ingefära och fräs dem tills löken mjuknar. Hacka paprikan och blanda i stekpannan tillsammans med löken. Tillsätt curry och gurkmeja och fräs allting i 2-3 min. Häll i grädde, crème fraîche, buljongtärning och koka upp allting. Låt sjuda långsamt i ca 10-15 min. Smaka av och krydda eventuellt mer. Vänd i tonfisken försiktigt utan att smula till den för mycket. Stäng av värmen och servera med ris, pasta eller något annat gott tillbehör. Så enkelt men ÅH så gott!

Fräs löken

Fräs lök, vitlök och ingefära.

Tillsätt paprika, curry och gurkmeja.

Tillsätt paprika, curry och gurkmeja.

Tillsätt grädde, crème fracihe, peppar och buljong.

Tillsätt grädde, crème fracihe, peppar och buljong. Koka upp och låt småputtra i ca 10-15 min.

Vänd i avrunnen tonfisk.

Vänd i avrunnen tonfisk.

Stäng av värmen. Nu är såsen redo för servering.

Tonfisk

Tadaa! Lyxmiddag på nolltid. Servera med ris/pasta och sallad. Smaklig måltid!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    Tina
    09/12/2015 at 09:00

    Ohh vad gott!

  • Reply
    Ann-Sofie
    10/12/2015 at 09:36

    Att tillsätta extra gurkmeja är nyttigt! På vår seglats i Karibien fick vi veta att på Grenada och i Trinidad använder man gurkmeja som anti-inflammatoriskt medel och även istället för penicillin. Gurkmeja smakar inte speciellt mycket men kan bli beskt om man överdoserar.
    Jag använder nästan alltid gurkmeja i matlagning numera och har fått betydligt mindre problem med stela leder. Så hoppa inte över gurkmejan, använd det mer istället.

    • Reply
      Zeina
      13/12/2015 at 11:31

      Helt rätt, älskar gurkmeja. Både smak och färgen och självklart för att den är nyttig på köpet. Grymt bra! Tack för infon. /Zeina 🙂

  • Reply
    selma
    14/12/2015 at 01:12

    Hej kära Zeina, är förälskad i dina recept och bilderna är helt fantastiska och bra vägledande. Undrar bara ifall du är duktig ang ris? Ätit på en speciell restaurang där de serverar ris som är väldigt glansig.. har försökt med olja men funkar inte blir aldrig så! Det är precis samma ris som på din bild bara att deras blir väldigt glansig… blir tokig vet inte hur jag ska få till det hehe..

    All respekt till dig 🙂 du är grym

    • Reply
      Zeina
      15/12/2015 at 21:19

      Hej 😀
      Tack så jätte mycket fina du. För att få riset glansigt så hettar du upp olja ordentligt, som om du ska fritera något och ringlar den över riset när den är helt färdiglagad. Följ detta recept och avsluta med att ringla het olja över när den är helt klar http://zeinaskitchen.se/basta-sattet-att-tillaga-basmatiris-pa/
      Lycka till /Kramar från mig

  • Reply
    Marie
    15/02/2016 at 21:39

    Vi testade detta recept idag, har aldrig tidigare gjort något med varken curry eller tonfisk men blev sugen på receptet eftersom det dök upp flera gånger på Facebook-sidan. Det var verkligen jättegott! Tack Zeina för underbara recept 🙂

    • Reply
      Zeina
      16/02/2016 at 18:47

      Men så skoj! Tack för att du tar dig tid att skriva några rader och berätta vad du tyckte. Jätte kul att läsa. Kram /Zeina

  • Reply
    hanna
    06/04/2016 at 20:16

    Slängde i lite mango chutney i röran och den vart kanon. 🙂

    • Reply
      Zeina
      11/04/2016 at 23:46

      Härligt 😀 så gott med chutney

  • Reply
    Carro
    12/12/2016 at 14:43

    Hej! Jag undrar vad jag skulle kunna ta istället för creme fraiche idenna rätt. Svårt att finna här i Brasilien nämligen. Kokosmjölk kandke eller bara öka grädden?
    Tack,
    Carro (ett av dina fans från Veckans Matsedel hehe)

    • Reply
      Zeina
      09/01/2017 at 11:23

      Hej❤
      Sorry för sent svar från mig. Hoppas att det löste sig ändå. Mer grädde funkar superbra. Även kokosmjölk låter smarrigt. Ha det fint. Kram

  • Reply
    Rick
    21/02/2017 at 10:57

    Detta till en bakpotatis, mmmmm.

  • Leave a Reply