Ägg/ Buffé/ Frukost/ Potatis/ Sydamerikanskt/ Vegetariskt

Tortilla Espanola- Spansk potatisomelett

Tortilla Espanola

En klassisk spansk tapasrätt som görs på potatis, lök och ägg. Det blir en blandning på omelett och potatiskaka. Tortillan kan serveras kall eller varm kan skäras upp i små bitar och vara en del av en biffe. Även ett väldigt gott tillbehör vid maten som räkor eller en köttbit.

Tortilla Espanola

6 portioner
1 röd- eller gul lök
500 g fast potatis
2-4 ägg
Salt & Peppar
Oliv- eller rapsolja till stekning

Gör såhär:
Skär lök och potatisen i tärningar. Stek löken först, i en rymlig stekpanna, med olja. Häll i potatis, Sänk värmen och låt stekas långsamt, rör om då och då. Efter ca 15-20 min är potatisen klar.

Knäck äggen i en skål, du väljer själv hur mycket ägg du vill ha i. Har du i 2 st så blir det mer potatissmak, har du i 4 blir det mer som en omelett, jag har i 4 st. Krydda med salt och pepper, vispa äggen lätt. Sila potatisröran och behåll oljan. Blanda potatis och ägg. Häll oljan från potatisen i en stekpanna och hetta upp, tillsätt eventuellt mer olja om det känns torrt i stekpannan. Lägg över potatisröran i stekpannan. Låt tillagas på medelvärme.

När tortillan stelnat lägger du en tallrik över stekpannan och vänder den upp och ner. Lägg lite mer olja i stekpannan och låt potatiskakan glida tillbaka i stekpannan. Stek i ytterligare 3-5 minuter. Lägg upp på en tallrik eller servera direkt i stekpannan. Stör över persilja och ät med sallad. Tortillan kan serveras kall eller varm. Den kan skäras upp i små bitar och vara en del av en buffe eller i stora portionsbitar. Servera som tillbehör till grillat eller med sallad. Tortilla EspanolaTortilla EspanolaTortilla EspanolaTortilla Espanola
Tortilla Espanola

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Grillade räkor med aioli - ZEINAS KITCHEN
    26/05/2016 at 09:31

    […] En liten bunte persilja 4 msk olivolja Serveringsförslag: Tortilla española– recept HÄR! Franska baguetter- recept […]

  • Reply
    Mina bästa recept på potatis - ZEINAS KITCHEN
    31/10/2016 at 08:11

    […] Tortilla espanola, en klassisk spansk tapasrätt som görs på potatis, lök och ägg. Det blir en blandning på omelett och potatiskaka. […]

  • Leave a Reply

    tjugo + 7 =