Djoje kebab- Persiska kycklingspett

Möra kycklingbitar med en smak av saffran, en av mina favoriträtter från det persiska köket. Du kan krydda efter smak och utesluta saffranet om du vill, det är yoghurten, limen och löken som gör kycklingbitarna möra. Detta är ett mycket gammalt blogginlägg som jag uppdaterat med bättre bilder.   

RECEPT PÅ RISET HITTAR DU HÄR!

SE HUR JAG LAGAR SPETTEN I ETT KLIPP HÄR!

6 spett med Djoje kebab
1 saffranspåse (0,5 g)
0,5 dl hett vatten
3-4 st kycklingfile
1 lök
1 lime
1 dl yoghurt
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja
0,5 dl olivolja
Salt & svartpeppar
Tillbehör:
Hela tomater
Lök delade i halvor

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! och Facebook HÄR!

Gör såhär:
Lös upp saffranet med 0,5 dl hett vatten. Låt stå en stund, minst 30 min. Skär kycklingfileerna i bitar. Riv eller kör löken i en mixer. Pressa limen. Blanda ihop alla ingredienser och låt kycklingen få marineras en bra stund, ju längre desto godare smak. Gärna i kyl över natten eller en stund i rumstemperatur. Efter att kycklingen marinerats trär du kycklingbitarna på spett. Grilla på grillen eller i ugn.

I ugn: Värm ugnen till 250°, gärna med grillfunktion på. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och lägg på ugnsgallret. Låt gallret bli ordentligt varmt så kycklingen inte fastnar. Grilla spetten i ugnen i ca 10-15 min, beroende på hur stark ugn du har, vänd efter halva tiden. Grilla även tomaterna och löken och servera bredvid. Servera med persiskt ris, recept finns HÄR!
joje kababdjoje kabab 

Join the Conversation

  1. Vad gott det ser ut!

  2. Yussdeluxe says:

    Det blev jättegott!

    Undrar dock hur du får dem saftiga? Gjorde exakt som du skrivit, tyvärr blev de lite torra.

    Älskar dina recept, har testat såå många inom loppet av en vecka 🙂

    1. Zeina Author says:

      Hej 🙂
      Det kan bero på kycklingen, kanske hade du mindre bitar som behövde tillagas en mindre stund i ugnen? Kul att du gillar mina recept, glädjer mig att läsa. Önskar dig en trevlig helg med mycket god mat 😉 /Zeina

      1. Yussdeluxe says:

        Ja det stämmer, de var mini haha. Då testar vi med större 🙂

        Tack detsamma!
        Kram

  3. En fråga, ok att blanda ihop och lägga i marinad på kvällen för att sedan tillaga kvällen därpå?
    Tack för fantastiska recept!

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det funkar utmärkt 🙂 Tack snälla /Kram Zeina

  4. Isabelle says:

    Asalam

    Vill gärna göra dessa men har bara crème freche hemma. Skulle det funka i stället för yogurthen.

    1. Zeina Author says:

      Det funkar bra 🙂

  5. Leonora says:

    Jag gjorde de här i går, men marinaden vart otroligt besk och kycklingen smakade mest lök och surt 🙁 varför ? Vill så gärna göra om de. För jag tror att detta är lika fantastiskt och gott som alla dina andra recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close