Veckans matsedel v 38

Dags för ännu en matsedel på bloggen med lite gott och blandat. Hoppas att det ska smaka 😀 Om du vill ha ännu mer middagsinspo kan du hänga med mig på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! Då missar du aldrig när jag uppdaterar bloggen och får massor med läckra recept i ditt flöde. Ha nu en riktigt härlig vecka.

Ostbricka och virgin strawberry daiquiri
à la @andrafarhad 🤩
Recept på drinken🍓
2 glas
150 g djupfrysta jordgubbar
2 st lime
Ca 4 dl Lemon schweppes
Lime, mynta och is till servering
Gör såhär:
Presa limen. Lägg jordgubbar, limejuice och schweppes i en mixer och mixa tills du får en jordgubbsslush. Häll upp i glas, späd ut med lite mer schweppes och servera!

4169 31

Måndag- Tjeckisk potatissoppa

4 portioner
400 g fast potatis
1 gul lök
2 selleristjälkar
200 g champinjoner (eller en annan svamsport)
2 morötter
1 palsternacka
2 vitlöksklyftor
smör eller rapsolja till stekning
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
1 tsk torkad mejram
½ tsk kumminfrön
1 lagerblad
ca 2 tsk salt
 2 krm svartpepparfärsk
persilja till garnering
Skala och skär potatisarna i stora tärningar, hacka lök och selleri i små tärningar. Skiva champinjonerna. Skala och skär morot och palsternacka i slantar. Finhacka vitlöks-klyftorna. Smält en klick smör i en kastrull och fräs lök, selleri och vitlök under omrörning i cirka 4 minuter. Tillsätt potatis, svamp och rotfrukter och fräs i ytterligare cirka 4 minuter. Blanda ner vetemjölet och stek lite till. Rör ner vatten och kryddor och låt soppan koka under lock i cirka 20 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Garnera med persilja och servera, gärna med ett gott bröd.

TisdagFish and chips
Vegetariskt alternativ- Koreanska potatisplättar

OnsdagKrämig tomatsås med pesto

TorsdagBurritos med kyckling
Vegetariskt alternativ- Mexikanska entomatadas

FredagLibanesisk gryta med gröna bönor
Vegetarisk alternativ- Gröna bönor i tomatsås

BAKTIPS!

Äppeldessert från Balkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close