Veckans matsedel v 42

Lättlagade och goda rätter hittar du i veckans matsedel. Rätterna innehåller relativt få ingredienser och om du saknar någon ingrediens i en av rätterna behöver du inte krångla till det. Oftast funkar det bra att köra utan. Tex i den ecuadorianska potatissoppan går det strålande att skippa avokado och ost som topping och istället ha på rostade frön eller krutonger, det peruanska stekta riset kan varieras efter smak med de grönsaker du tycker om. Lycka nu till i köket och hoppas att det ska smaka. Kram kram!

Måndag- Ecuadoriansk potatissoppa

Tisdag- Ugnsbakad lax i paprikasås
Vegetariskt alternativ- Potatisfyllda paprikor från Balkan

Onsdag- Italiensk tortellini in salsa rosa

Torsdag- Peruansk stekt ris
Vegetariskt alternativ- Stekt ris med grönsaker

Fredag- Skånsk kalops
Vegetarisk alternativ- Krämig svamppasta

BAKTIPS!

Ugnsbakade äpplen med havresmul

Join the Conversation

 1. Mats "biolog" says:

  Inte särskillt “hållbart” att föreslå importerade vegetabilier/frukt.
  Inte särskillt “hälsosamt/hållbart” att föreslå odlat i konstgödning, vilket det mesta görs
  Kommersiellt.
  Inte särskillt “hälsosamt” föreslå en fröbaserad kost vilket inte Homosapiens är genetiskt anpassade för. Vår art kan inte ens tillgodogöra oss det vegetabiliska proteinet på adekvat vis. Kallas Näringslära, dietik, nutritionslära eller näringsfysiologi.
  Det finns inget kommersiellt odlat som innehåller bråkdelar av vitaminer och mineraler gämnföra med animalier uppfödda på uteslutande gräs, klöver och ört. För övrigt det miljösmartaste valet. De växthusgaser/metan som är hot kommer endast från fossila källor.
  Dessa finns kvar i långt över 100 år. Kors fisar och rapar från uteslutande fodring av gräs, klöver och ört ingår i vad vi medvetna kallar förlopp och borta efter 10-12 år. Finns inget fossilt i varken gräs, klöver och ört eller animalier.
  Problemet med animalier börjar när kor/nötdjur tvingas äta samma miljöförstörande skräp från konstgödning som veganer förespråkar. Riktiga evidenser vad gäller “kost och miljö” har inget med konstgödning annan kemi, GMO samt import att göra om man är medveten och inte är lättlurad. Rent hyckleri att tro att spannmålsodlig och andra vegetabilier gynnar hälsa och miljö. Tyder endast på kunskapsresistens tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close