Lättlagad och smakrik filippinsk currygryta som görs på få ingredienser. En autentisk filippinsk curry tillagas med kycklingklubbor, jag har använt kycklingfilé. Du kan variera grönsakerna i grytan efter smak, tillsätt tex morötter eller gröna bönor. Fantastiskt gott att serveras med ris och krispig vitkålssallad.
6 portioner
2 frp kokosmjölk (á 250 ml)
800 g kycklingfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
400 g fast potatis
2 röda paprikor
2-3 tsk gul currypulver
2 tsk gurkmeja
1 msk fisksås
Salt & peppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Jasminris
Jordnötter (valfritt)
Vitkålssallad- recept HÄR!
Recept på thailändsk Gaeng ped hittar du HÄR! thailändsk röd curry med räkor HÄR! kycklingcurry med creme fraiche och grädde HÄR! vegansk curry HÄR! jamaicansk räkcurry HÄR! och tonfiskcurry HÄR!
Gör såhär:
Hacka kycklingen i bitar, hacka lök och vitlök fint, riv ingefäran, skala och dela potatisarna i mellanstora bitar, hacka paprikan i tärningar. Hetta upp olja i en gryta, stek lök, vitlök och ingefära glansiga. Vänd i kyckling, curry och gurkmeja, stek tills kycklingen får lite färg. Vänd i potatisen och stek lite till. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, salt, peppar och låt grytan koka utan lock i ca 15 min. Vänd i paprikan och låt puttra i 5 min till.