Veckans matsedel är somrig och läcker. Perfekta rätter att njuta av i sommarvärmen. Hoppas att det ska smaka! Och du, om du gillar mina matsedlar så kommer du att älska min kokbok “Veckans Matsedel” som just nu är på rea. Läs mer HÄR! om boken. Bamsekram 😀
Följ @zeinaskitchen på Instagram för mer middagsinspo ❤️
Vad äter du helst när det är så varmt ute? Orkar du stå i köket? Idag fick det bli en grekisk sallad med vitlöksbröd och tzatziki 😍 Det godaste jag vet en varm sommardag ❤️ Recept i min profil @zeinaskitchen
Veckans matsedel❤️ Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ för varje dag. Denna vecka hittar du recept på köttbullar med smak av cevapi eller ugnsbakade bönor från Balkan, krämig pasta med kyckling eller med broccoli, libanesisk spenatgryta eller ghanesisk böngryta, turkisk tomatsoppa, ugnsbakad lax med färskost eller lasagnerullar med spenat och keso. På baktipset finns recept på dansk kanelkaka😍 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Libanesiska kycklingvingar med vitlökskräm👌 Enkelt och alldeles ljuvligt gott! Recept i min profil @zeinaskitchen
Till dig som vill laga något liknande utan kyckling, jag har länkat till recept på libanesiska chilipotatis i inlägget 🤤
Det är söndag och dags för Veckans matsedel 🍽 Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ för varje dag 💚 Denna vecka hittar du recept på chilensk biffmacka eller en magastor pirog i långpanna, kycklingpaj eller albansk grönsakspaj, lax med grekiska smaker eller grekiska gröna bönor med potatis, irakiskt ris med kött och morot eller västafrikanskt jollof rice. På baktipset finns recept på banans split paj😍 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Måndag- Västerbottensburek
Tisdag- Lax med grekiska smaker
Vegetariskt alternativ- Ugnsbakade grekiska bönor
Onsdag- Turkisk gryta tillagad i ugn
Vegetariskt alternativ-Kurdisk tapsi
Torsdag- Vietnamesisk kycklingsallad
Vegetariskt alternativ- Vietnamesiska sommarrullar
Fredag- Smörrebröd med rostbiff
Vegetarisk alternativ- Polska mackor
BAKTIPS!
Panerar fisk i ett skolkök tillsammans med Kommunal
Recept på maten hittar du här:
https://zeinaskitchen.se/panerad-fisk-med-potatismos-och-kall-dillsas/
Läs mer om kommunal här:
https://www.kommunal.se/
Så gör du den perfekta hummusen med Zeina Mourtada
Perfekt hummus mixad med Bosch VitaPower 4! Den enda blendern du någonsin kommer att behöva i ditt kök! Läs mer om blendern här:
https://www.bosch-home.se/nyheter-och-kampanjer/blender-vitapower-serie4
Recept på hummusbowl
Hummus:
2 frp kokta kikärtor (á 400 g)
4 msk tahina
1 vitlöksklyfta
1-2 citroner (justera syra efter smak)
Salt
Stekta kikärtor
1 frp kokta kikärtor (á 400 g)
1 tsk Spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
Garnering:
100 g coktailtomater
0,5 gurka
1 rödlök
Olivolja
Chiliflakes
Rödkålssallad:
1 klyfta rödkål
0,5 tsk salt
Ca 1 citron (justera syra efter smak)
2 tsk vitvinsvinäger (kan uteslutas)
2 msk olivolja
Servering:
Bröd
Gör såhär:
Rödkålsallad: Strimla kålen i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Strö salt på kålen. Blanda med övriga ingredienser till kålen och ställ i kylen.
Hummus: Lägg tahina, salt, citronsaft och pressad vitlök i en blender. Mixa i ca 30 sekunder tills tahinan blir en fast och vit massa. Hoppa inte över detta moment, när du mixar tahina får den en mild och god smak och den ger dig en extra krämig hummus. Efter att du har mixat i ca 30 sek kommer tahinan bli ganska fast i konsistensen, späd ut med lite vatten och mixa lite till. När den känns krämig tillsätter du kikärtorna. Skala gärna kikärtorna först. Mixa i ca 2-3 min, öppna upp blendern och skrapa ner kanterna med jämna mellanrum. Smaka av hummusen och tillsätt eventuellt mer salt, citron eller vitlök. När kikärtorna är helt finfördelade börjar du sakta späda ut hummusen med vatten, samtidigt som blendern är igång. Fortsätt mixa tills kikärtsröran är helt len och krämig. Hummusen ska varken vara torr eller för lös i konsistensen.
Stekta kikärtor: Hetta upp olja i en stekpanna. Vänd i kikärtor, krydda med salt, peppar, spiskummin, paprikapulver och stek under omrörning i ca 3-4 min.
Hacka alla grönsaker och persilja. Lägg hummus på en tallrik, toppa med stekta kikärtor, grönsaker, persilja, chiliflakes, oliver och ringla slutligen olivolja över. Servera med bröd!
Pitabrödschips:
2 st tunna pitabröd
0,5 dl zaatar
2 msk olivolja
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Skär pitabröden i trianglar eller fyrkanter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med olivolja och strö sedan zaatar över. Baka mitt i ugnen tills chipsen blir gyllene och frasiga, ca 6-8 min.
Biryani med Zeina Mourtada
En av de godaste risrätter som finns om du frågar mig. Fullständigt recept hittar du nedan:
https://zeinaskitchen.se/biryani-med-kycklingklubbor/
Missa inte min risskola här:
https://youtu.be/qyBYlJ8gDKo
Mer matinspo på min Instagram🌶
https://www.instagram.com/zeinaskitchen/
Biff med bambuskott
En favorit på min blog. Du måste testa receptet 🙂
Fullständigt recept hittar du här:
https://zeinaskitchen.se/biff-med-bambuskott/
Krämig fetaostpasta meed Zeina Mourtada
Krämig pasta med pesto rosso, bakad fetost, oliver och tomater. Ljuvligt gott! Peston mixar du enkelt ihop på ett kick med Bosch VitaPower 4. Den ultimata blendern som är ett måste i köket. Den är kraftfull, säker och enkel att använda. Älskar även att den är så enkel att rengöra. Den har en smidig CLEAN knapp som du trycker på och du kan även smidigt lossa knivhållaren för att enkelt kunna skölja det som fastnar när du har mixat. Läs mer om Bosch VitaPower 4 här:
https://www.bosch-home.se/nyheter-och-kampanjer/blender-vitapower-serie4
Fullständigt recept hittar du här
https://zeinaskitchen.se/bakad-fetaost-med-pesto-rosso-och-pasta/
Frityrskola & Fish And Chips med Zeina Mourtada
Vad ska du tänka på när du friterar och hur gör man livets godaste fish and chips? Det visar jag i dagens avsnitt. Fullständigt recept hittar du här:
https://zeinaskitchen.se/fish-and-chips/