Hej och hå i matstugorna! Här kommer en till veckomatsedel med god matinspiration inför hela veckan. Om du vill ha ännu mer inspiration kan du följa mig på Instagram HÄR! och Facebook HÄR! Jag lägger middag- och baktips varje dag. Ha nu en riktig kanonvecka!
Måndag- Vegetariskt
Vegetarisk lasagne gjord på zucchini istället för pasta. Ett gott och nyttigt sätt att äta mer grönt. Lättlagad och riktigt god!
Tisdag- Fisk
Cornflakesfisk- snabblagad rätt som påminner om mandelfisk. Frasigt täcke av cornflakes och ett kryddigt vilkökssmör under, mumsigt!
Vegetariskt alternativ- Skär tomat i runda skivor, ca 1 cm tjock. Lägg på en bit halloumiost och avsluta med samma blandning som finns i cornflakesfiskreceptet, toppa med mandel. Baka mitt i ugnen i ca 15 min på 200°. Servera med potatis och sås.
Onsdag- Lättlagat
Kebabgryta– Lättlagad gryta som du snabbt och enkelt slänger ihop. Gör den på färdigköpt kebabskav så blir den klar på nolltid.
Vegetariskt alternativ- I frysdisken i de flesta matbutiker finns det vegetarisk kebab, från tex märket “Hälsans kök”. Funkar utmärkt att laga kebabgryta med vegetarisk kebab.
Torsdag
Goda zucchinibiffar som serveras med en krämig tsatsiki. Nyttiga och goda biffar som smakar fantastiskt gott.
Fredag- Veckans godaste middag
Indisk butterchicken – en av mina absoluta favoriträtter. Det är en riktig festmåltid med mycket smaker.
Vegetariskt alternativ- följ receptet på butterchicken men använd oumph puré chunk. Du kan se HÄR! hur jag gjort shawarma med oumph. Det blir kanongott.
HELGTIPS!
Lättbakade frallor fulla med frön som är omöjligt att misslyckas med. Du ska bara blanda ihop alla ingredienser i en bunke och låta dem jäsa i kylen över natten. Häll ut degen och forma till luftiga och mjuka frallor.
En god blåbärspaj till helgfikat är aldrig fel.