Stora saftiga amerikanska blåbärsmuffins. Yummi! Fluffiga och mjuka inuti med en härlig skorpa upptill. De är nästan en blandning mellan sockerkaka och mjukt bröd. Väldigt neutrala och goda i smaken. Om du vill ha lite extra smak på dem kan du garnera dem med kanel eller socker innan de åker in i ugnen, jag bakar mina utan garnering. Som de flesta av mina bakverk är dessa ganska enkla att baka, sånt gillar vi. Happy baking!
BlåbärsmuffensBlåbärsmuffins

12 st stora blåbärsmuffins
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl mjölk
1 dl rapsolja
6 dl mjöl (gärna vetemjöl special)
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
3,5 dl blåbär (färska eller djupfrysta)
Valfri garnering, välj fritt eller uteslut:
1 tsk kanel
2 tsk socker

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg 12 st pappersformar i en muffinsplåt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan.Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Vänd i mjölk och olja. Sikta i de torra ingredienserna och vänd försiktigt. Smeten är tjock och kladdig. Vänd i blåbären försiktigt (spara lite blåbär till garnering). Lägg smeten jämnt i muffinsplåten, garnera med lite blåbär. Strö på lite socker eller kanel om du vill det. Baka mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut och låt svalna en stund innan servering. Håller sig i rumstemperatur 3-4 dagar, i frysen upp till 3 månader.
Blåbärsmuffins Blåbärsmuffins  Blåbärsmuffins

Kopiera