God vegetarisk mat hela veckan. Rätter som dessutom är schyssta mot plånboken. Om det är någon enkel råvara i recepten som du inte tycker om eller inte har hemma, skippa det bara. Som tex parmesan i risotton, ersätta med riven ost eller kör utan, soltorkad tomat i pirogerna kan du skippa och mängden ägg i rishta funkar strålande att minska. Hoppas att det ska smaka.
Måndag- Risotto med svamp eller lättlagad champinjonsoppa
Tisdag- Smördegspiroger med fetaost och spenat eller fransk morotssoppa
Onsdag- Syriansk/assyrisk rishta (pastarätt med ägg och rostad tagliatelle) eller italiensk tortellini in salsa rosa
Torsdag- Ugnbakade rotfrukter eller rostade kikärtor i salladsblad (kikärtsreceptet har jag tagit fram i samarbete med Kikkoman, om du inte har Ponzu Lemon hemma kan du ersätta den med citron)
Fredag- Etiopisk mesir wat (linsgryta) eller västafrikansk domoda
Finns inget dom gör mig så hungrig och glad som Zeinas kitchen jag
Fina Zeina, du är lite av en idol hos mig! Ibland när jag lagar mat så tänker jag: vad hade Zeina gjort nu? Du är bäst❤