Veckans matsedel v 32-Frys in och förbered matlådor

Inlägget innehåller reklam för min kokbok

Tillbaka till vardagen än eller njuter du fortfarande av sommaren? Glöm nu inte att planera vardagen för att underlätta den. Något som jag tycker gör livet så mycket enklare är när maten är planerad. Planera vad du ska laga till middag i minst en vecka framöver och planera dina inköp efter det. Ta en extra titt i skafferi, frys och kyl innan du handlar och planerar och utgå gärna från det du har hemma. Hittar du linser i skafferiet skriver du “linssoppa” på veckans matsedel, hittar du färs i frysen skriver du “köttfärsås” på matsedeln osv. Gör gärna storkok när du lagar mat och frys in matlådor. Jag har skrivit en hel bok om ämnet, Veckans Matsedel som du kan läsa mer om HÄR! Där tipsar jag om hur du ska planera dina middagar, vad som är bra att ha i sitt skafferi och boken är fullmatad med massa matsedlar. En bok som helt enkelt underlättar vardagen.

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! och Facebook HÄR

Starta veckan med att laga en stor sats treveckorsallad! Salladen håller sig fintfint i kylen upp till tre veckor. För en billig peng har du sallad till veckans alla middagar.

Måndag- Fransk linssoppa– gör en stor sats och frys in. Perfekt matlåda att njuta av med en bit bröd.

Tisdag- Lax på plåt med grönsaker– detta recept tog jag fram i ett samarbete. Om du inte har Ponzu lemon hemma funkar det strålande att ersätta det med pressad citron. Även grönsakerna i receptet kan du variera efter smak. Gör en stor sats av laxen, grönsakerna och frys in. Såsen kan du dock inte frysa in.
Vegetariskt alternativ- Ugnsbakade bönor från Balkan. Gör en stor sats och frys in. Servera bönorna med en bit bröd eller matvete för att göra det extra matigt. Matvete funkar strålande att frysa in.

Onsdag- Kinesisk wok med färs och gröna bönor. Använd valfri färs till denna rätt, kött, vego eller kycklingfärs funkar strålande. Gör en stor sats och frys in matlådor med ris, nudlar eller matvete.
Vegetariskt alternativ- Rätten funkar strålande att laga rätten med vegofärs.

Torsdag- Matig sallad med matvete och kyckling- Denna rätt kan du inte frysa in men den håller sig i kylen i två dagar. Perfekt att förbereda och ha i matlådan till dagen efter. 
Vegetariskt alternativ- Peruanska spenatplättar med quinoasallad- Detta är så himla gott! En rätt som jag inte rekommenderar att du fryser in men som håller sig fint i kylen i två dagar. Perfekt rätt att förbereda och ha i matlådan till nästa dag.

Fredag- Lasagne- Den perfekta rätten att frysa in Håller sig lika fräsch och god i frysen upp till 2 månader. Om du vill laga något snabbare än lasagne hittar du recept på lasagnette HÄR!
Vegetarisk alternativ- Laga lasagnen eller lasagnetten med vegofärs eller så kan du testa att laga lasagne med linser, recept HÄR!

BAKTIPS!

Ladda frysen med kanelbullar. Räddaren i nöden att värma upp i micron eller ugn till fikastunden!

Join the Conversation

  1. Mjaau says:

    Nej! Inte än! Inga matsedlar! Sommaren har ju precis börjat. Innan jag blev pensionär hade jag alltid semester i augusti. För mig börjar sommaren den 1 augusti. Men det är smart att göra matlådor för lata sommardagar då jag får ändra mig och säga att det är jättebra med veckans matsedel.

  2. Victoria says:

    Fantastiskt fina och läckra recept. Jag har tillagat flera av dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close