Så kul att ni har tyckt om januarimatsedlarna som har haft temat “God mat för en billig peng”. Ni är flera tusentals som har klickat in på dessa matsedlar. Här kommer ännu en matsedel anpassad efter januariplånboken. Hoppas att det ska smaka. Kram!
Glöm inte att hänga med på Instagram HÄR! och Facebook HÄR! så missar du aldrig när jag uppdaterar med nya recept.
Måndag- Turkisk tomatsoppa med risoni
Tisdag- Torsk i krämig sås (recept nedan)
Vegetariskt alternativ- Penne pesto med grönsaker (variera grönsakerna efter smak och det som finns hemma)
Torsk i krämig sås
400 g färskost med valfri smak (jag tog soltorkad tomat)
400 g torskfilé (färsk eller fryst funkar bra)
2 dl mjölk
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
Rivet skal från 1 citron (endast det gula)
Smör stekning (även olja funkar bra)
Salt & peppar
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°. Tina fisken om du använder fryst. Lägg torsken i en ugnsform och ställ åt sidan. Hacka löken i fina tärningar, finhacka vitlök. Hetta upp smöret och stek löken glansig, tillsätt vitlök och stek lite till. Häll över färskost, mjölk, rivet skal från citronen, blanda och koka upp på medelvärme. Smaksätt med salt & peppar. Låt såsen sjuda i 2-3 min. Häll såsen över fisken, baka mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Onsdag- Libanesisk kycklinggryta
Vegetariskt alternativ- Blomkål med libanesisk tahinasås
Torsdag- Polska varma mackor
Fredag- Dillkött
Vegetarisk alternativ- Persiskt dillris med bondbönor (saffranet kan uteslutas)
Hej. Undrar bara – vad är ugnsbakad potatismos? Låter gott, men hittade inte hur man gör. Har inte insta eller fb…
Hej,
Receptet finns i länken från ett samarbete jag gjorde med Creme Bonjour 🙂
https://zeinaskitchen.se/4-lattlagade-vardagsratter/
Tack