Dags för den tredje ramadanmneyn och denna gång ska den förhoppningsvis inspirera dig att äta god vegetarisk mat hela veckan. Hoppas att det ska smaka!
Dryck- Chia fresca
Dadelrulle
Måndag
Soppa- Armenisk yoghurtsoppa
Huvudrätt- Makloube med ugnsbakade grönsaker
Efterrätt- Indisk yoghurtdessert
Suhor- Over night oats
Tisdag
Soppa- Nordafrikansk freekehsoppa
Huvudrätt- Afghansk aubergine i tomatsås serverad med bolani
Efterrätt- Afghansk pudding
Suhor- Msemen- mannagrynspannkakor
Onsdag
Soppa- Fransk morotssoppa
Huvudrätt- Potatisfyllda paprikor Balkan style
Efterrätt- Cuvapci
Suhor- Mexikansk havregrynsgröt
Torsdag
Soppa- Potatissoppa med quesadillas
Huvudrätt- Lasagnerullar med keso och spenat
Efterrätt- Bannoffee pie i glas
Suhor- Chiapudding
Fredag-
Soppa- Persisk nudelsoppa
Huvudrätt- Lobia polo gjord med vegofärs
Efterrätt- Persisk kokosdessert
Suhor- Bananpannkakor med havregrynFoto: Ulrika Ekblom från min Mellanösternkokbok
Lördag
Soppa- Grekisk bönsoppa
Huvudrätt- Grekiska tomatbiffar serverade med ugnsbakade bönor
Efterrätt-Grekisk mannagrynspaj
Suhor- Grekisk mannagrynspaj som du åt till dessert
Söndag
Soppa- Turkisk tomatsoppa serverad med ostrullar
Huvudrätt- Mucver med börek bredvid
Efterrätt- Lokma
Suhor- Bananmuffins med havregryn